SOFT - FOCUS FOTOWORKSHOP

FOTOWORKSHOP

LOCATIE  |  Keukenhof, Lisse

DATUM  | 16 en 17 april 2020

> Donderdag 16 april van 8.00 – 12.00 uur

> Vrijdag 17 april van 8.00 – 12.00 uur  

PRIJS WORKSHOP  |  85,00 incl. entree Keukenhof

DEELNEMERS  |  Min. 6 – Max. 8

FOTOGRAFISCHE BEGELEIDING  |  Jan Vermeer

Ook zo wild van Hollandse tulpen, geef je dan snel op voor de Soft - Focus fotoworkshop!


PROGRAMMA
Deze workshop is vooral gericht op close-up fotografie. We fotograferen bolbloemen laag bij de grond zoals tulpen, narcissen en hyacinten in de tuinen van het park. We gaan op zoek naar de wereldberoemde Blue River. Timing is hiervoor heel belangrijk. Afhankelijk van de temperatuur in dit jaargetijde is het mogelijk dat de Blue River net volop in bloei staat. De overdaad aan bloemen enorm groot en vinden we de foto-onderwerpen binnen camerabereik.

In de overdekte paviljoens fotograferen we vooral de soft-focus onderwerpen. Het grote voordeel van deze locatie is het mooie diffuse licht en wind heeft hier ook geen invloed. Ideaal dus om in alle rust te fotograferen. Deelnemers zijn niet persé gevorderde fotografen, wel is het een groot voordeel als je over de nodige basiskennis beschikt.

" De Keukenhof associeer je niet direct als ideale plek voor een fotoworkshop, maar wat heb ik fraaie foto's kunnen maken van tulpen en andere bolbloemen! " Sandra 

TOELICHTING EN APPARATUUR
Deelnemers hoeven geen atleten te zijn, voordeel is wel wanneer je mobiel genoeg bent om vanaf een lage positie langere tijd te kunnen fotograferen. Een statief is handig, vooral voor degene die gewend zijn hier vaak mee te werken. Omdat je tijdens deze workshop vanaf een lage positie fotografeert is makkelijk zittende kleding handig en eventueel kniebescherming. Een dslr camera of een systeemcamera zijn ideaal voor deze workshop. Objectieven die je nodig hebt zijn een korte telezoomlens zoals een 70-200mm. Een groothoeklens voor de overzichten en een macrolens als je heel dichtbij close-ups wilt fotograferen. Belangrijk objectief die ik zelf veel gebruik voor soft-focus fotografie is een 70-300mm.

WAT LEER JE TIJDENS DEZE WORKSHOP
Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het toepassen van selectieve onscherpte bij tulpen, narcissen en andere bloeiende bolgewassen. Ook belichting en camera instellingen krijgen de nodige aandacht. Omdat we met een kleine groep op pad gaan is er veel tijd om individuele vragen te stellen. Mijn jarenlange ervaring als bloemenfotograaf staat garant voor een plezierige, leuke en leerzame fotoworkshop.

LEERZAME WORKSHOP

Het doel van deze worskhop is het fotograferen van bolbloemen waarin onscherpte een belangrijk onderdeel is van de compositie. 

>  Soft - Focus foto's maken

>  Fotografeer met mooi ochtendlicht

>  Creatieve composities ontdekken

>
  Achtergrond bepalen
 

 

INCLUSIEF
Entreekaart Keukenhof t.w.v. € 17,00, 21% BTW, korte reader met informatie over de workshop, fototips en het prachtige fotoboek Witte Veluwe t.w.v. € 24,95 !

EXCLUSIEF
Parkeerkaart à € 6,00 en consumpties.

INSCHRIJVEN
Klik op de button hieronder om deze workshop te boeken. U ontvangt daarna een bevestiging en voor aanvang van de workshop krijgt u nog een mail met praktische informatie over de workshop.